Het is niet altijd gemakkelijk voor 50-plussers om aan werk te komen. Sinds de start van het Actieplan 50-plus zijn in totaal 112.901 50-plussers aan een baan geholpen. ‘Maar liefst 27% van deze ervaren medewerkers vinden een baan via een uitzendbureau, dat zijn omgerekend ruim 30.000 plaatsingen’, aldus NBBU directeur Marco Bastian.

De regeling is versoepeld is na de start van het Actieplan, twee jaar geleden, flink versoepeld. Zo hoeven werkzoekenden niet eerst drie maanden werkloos te zijn voordat ze voor de regeling in aanmerking komen en is aanvraagperiode verlengd. ‘Sinds die tijd zien we een duidelijke toename van het gebruik van de regeling en een stijging van het aantal ouderen die het werk hervatten’. De NBBU verwacht dat ook de komende tijd de versoepelde regeling een belangrijke stimulans blijft in het realiseren van de toegezegde 22.500 plaatsingen.

Marco Bastian: ‘Feit blijft dat de situatie voor oudere werkzoekenden lastig is. Leeftijdsdiscriminatie blijft een probleem, door enkele hardnekkige vooroordelen. Uitzendbureaus zijn echter als geen ander in staat om de meerwaarde van 50-plussers aan opdrachtgevers te tonen.’