Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan dan heb je die liever vandaag gevonden dan morgen. Maar minstens zo belangrijk is dat je een nieuwe job vindt die ook echt bij jou past. Gelukkig hoeft het vinden van een nieuwe baan die bij jou past helemaal niet lang te duren. Wanneer je onderstaande 7 tips omarmt verhoog je drastisch de kans om binnen een maand je nieuwe baan te vinden.

1. Schrijf op 1 A4 wat je zoekt, in welke regio en bij wat voor soort bedrijf je wilt werken

Weet jij exact hoe je nieuwe droombaan eruit ziet en waar je dus op wilt solliciteren? Veel werkzoekenden kunnen (nog) niet goed onder woorden brengen welke werkzaamheden juist energie geven, wat zij belangrijk vinden aan een werkgever en waar zij willen werken. En als je niet weet wat je zoekt, ga je het ook niet vinden. We hebben het makkelijk voor je gemaakt, want met het ‘dit wordt mijn nieuwe baan’ invulformulier heb je binnen no-time helder waar je op wilt solliciteren.

2. Laat zoveel mogelijk mensen in je omgeving weten wat je zoekt en vraag hen te helpen

Je hebt nu helder waarop je solliciteert en nu is het zaak dat zoveel mogelijk mensen dit ook weten om je te helpen je droombaan te vinden. Noem jezelf niet werkloos, maar werkzoekend en vertel zoveel mogelijk mensen dat dit het geval is. Dit kun je online doen op social media zoals LinkedIn, Twitter & Facebook, maar ook bij familie, vrienden & kennissen.

3. Schrijf een opzet voor een wervende sollicitatiebrief & C.V. en laat dit checken

Inmiddels heb je helder waar je naar op zoek bent en helpen anderen je ook met je zoektocht naar een baan, dus wordt het zaak dat je je C.V. en sollicitatiebrief goed op orde hebt. Maak een overzichtelijk C.V., waarbij je begint met je meest recente werkervaring, studies & gevolgde trainingen. Zo is je laatste ervaring direct in beeld. Schrijf ook een wervende concept sollicitatiebrief en zorg ervoor dat je 80% van deze inhoud kunt hergebruiken in je sollicitatiebrieven. Die overige 20% van de brief pas je aan op de specifieke vacatures waar je op reageert.

4. Bel bedrijven op voordat je je sollicitatiebrief schrijft

Ondanks al deze voorbereidingen gaat er altijd veel tijd zitten in het schrijven van een goede sollicitatiebrief. En je kunt je tijd maar één keer besteden, dus zorg ervoor dat je je tijd goed besteedt. Ben je geïnteresseerd in een bepaalde vacature, bel dan vooraf altijd met de recruiter en/of werkgever met een aantal relevante vragen. Op deze manier heb je niet alleen meer informatie over de baan en het bedrijf, maar heb je direct een indruk achtergelaten bij degene die alle kandidaten screent. En wanneer je een positieve indruk hebt achtergelaten, dan heb je direct een streepje voor.

5. Vraag 3 mensen die jou goed kennen wat je kwaliteiten zijn en benadruk deze

Veel mensen vinden het lastig om te vertellen waar ze goed in zijn. Je hoort hen vaak zeggen dat anderen mogen vertellen wat ze goed doen. Nou, breng dat maar in de praktijk! Vraag minimaal drie mensen die je goed kennen wat hen in jou waardeert. Waar ben je goed in? Zet dit op papier waardoor je zo’n 5 kwaliteiten rijker bent. Benoem deze met trots in je sollicitatiegesprekken!

6. Laat oud werkgevers een aanbeveling schrijven op papier of via LinkedIn

Heb je een goede ervaring achtergelaten bij je oud-leidinggevende en voormalig collega’s? Vraag hen dan hun ervaringen op papier te zetten, zodat je dit kunt gebruiken in je sollicitatiegesprek. Wanneer je een LinkedIn profiel hebt, vraag dan of zij je aanbevelen zodat het voor iedereen zichtbaar is op je profiel. Wanneer anderen je aanbevelen, vertel hen dan vooraf wat je graag wilt laten benadrukken, maar zorg er wel voor dat zij zich vrij voelen een oprechte aanbeveling voor je te schrijven.

7. Meld je aan voor de OrangeJobs Jobalert en ontvang als eerste de laatste vacatures

Je kunt solliciteren bij een werkgever of bij een uitzendbureau wat voor jou op zoek gaat naar een passende baan. Wat veel mensen niet weten is dat meer dan 4 op de 10 uitzendkrachten een vaste baan krijgt voor onbepaalde tijd. Bij OrangeJobs is dat zelfs meer dan de helft van alle uitzendkrachten. Dit komt omdat wij alleen technisch personeel, logistieke krachten en productiewerkers voor langere tijd werk bieden bij gerenommeerde opdrachtgevers. Wil jij op de hoogte blijven van relevante vacatures in de Metaal & Techniek, Bouw, Productie en Transport & Logistiek dan is onze laatste tip om je in te schrijven voor de OrangeJobs Jobalert en ontvang iedere twee weken een overzicht met vacatures waar jij op kunt reageren.