Maarliefst 10,4% van de bedrijven kunnen niet groeien vanwege het tekort aan personeel*. Kandidaten zijn lastig te vinden en willen niet meer jarenlang bij hetzelfde bedrijf werken, maar willen afwisseling. Ontdek in dit artikel hoe u het tekort aan personeel kunt opvangen met de hulp van een uitzendbureau. 

Nederland telt 500 grotere uitzendbureaus

Nederland telt ongeveer 5.000 uitzendbureaus, veruit het gros daarvan zijn eenmanszaken. Ruim 4.500 bureaus zijn niet gecertificeerde bureaus met minder dan 5 medewerkers. Er zijn dus zo’n 500 grotere uitzendbureaus die het tekort aan personeel opvangen.

65% van de uitzendbureaus is ABU gecertificeerd

In het woud van uitzendbureaus is het belangrijk om samen te werken met een bureau wat ABU lid is. 65% van alle bureaus is, net als OrangeJobs Uitzendbureau, lid van de Algemene Bond van Uitzendbureaus. Als ABU lid wordt je periodiek gescreend door een Controlerende Instelling (CI) en dien je te werken volgens de strenge gedragsregels waardoor constante kwaliteit gewaarborgd is.

Grootste tekort aan personeel in Industrie, Techniek, Bouwnijverheid en Vervoer & Opslag

Binnen enkele jaren is het aantal werkzoekenden gedaald met maarliefst 300.000 personen, van 699.000 naar 395.000. Dat is vooral te merken onder technisch personeelproductiekrachtenlogistiek personeel en bouwpersoneel. 55% van de bedrijven in de Industrie ervaart een tekort aan personeel, gevolgd door 39% van de bedrijven in de Techniek, binnen de Bouwnijverheid ervaart 27% een tekort aan personeel en 23% van de bedrijven in de Vervoer & Opslag ervaart een tekort.

Tekort aan personeel per sector

Top 10 krapte beroepen

Heeft u een vacature die (te) lang openstaat? In de detailhandel, bij financiële instellingen en op bestuurlijk vlak wordt geen krapte ervaren, maar de grootste krapte wordt gesignaleerd in de techniek, industrie en bouw.
De top 10** wordt gevormd door:

  • Lassers
  • Operators
  • Chauffeurs
  • Timmermannen
  • Monteurs
  • Assemblage-, plaat- & bankwerkers
  • Productiemedewerkers
  • Installateurs
  • Docenten
  • Bouwpersoneel

De oplossing om tekort aan personeel tegen te gaan

Investeer in uw eigen mensen

We weten dus dat medewerkers niet meer jarenlang op dezelfde plek blijven zitten. Om te voorkomen dat het tekort aan personeel niet verder oploopt is het allereerst zaak te investeren in uw huidige personeel. Ga het gesprek aan over hun functioneren, zijn zij tevreden? Bespreek of én hoe zij zich verder willen ontwikkelen in uw bedrijf en maak dit mogelijk met opleidingen en de juiste begeleiding.

Wijk af van de traditionele kandidaten

Heeft u zelf een recruitment afdeling? Bekijk dan de mogelijkheden om met zij-instromers, schoolverlaters, 50-plussers en werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt te werken. Wellicht heeft u nog niet aan deze doelgroep gedacht voor uw openstaande vacatures. Dit vraagt in beginsel wat meer begeleiding, maar ook binnen deze doelgroep zitten goede kandidaten.

Zet op no cure no pay basis een gecertificeerd uitzendbureau in

Veel bedrijven zetten één of meerdere uitzendbureaus in om het tekort aan personeel op te vangen en flexibiliteit te creëren. Maarliefst eenderde van de mensen in de WW gaat bijvoorbeeld aan de slag via een uitzendbureau. Zorg er wel voor dat u met een gecertificeerd uitzendbureau werkt. Let hierbij op:

Zet Poolse uitzendkrachten in

Heeft u al eens gedacht aan het inzetten van Poolse uitzendkrachten? Door het tekort aan personeel op de Nederlandse markt zetten meer en meer bedrijven personeel uit het buitenland in om het tekort op te vangen. Ruim 400.000 Europeanen werken al voor Nederlandse bedrijven. Deze arbeidsmigranten zijn vooral afkomstig uit Polen, Roemenië, Duitsland, Hongarije en Litouwen.

Uitzendbureaus zoals OrangeJobs die gespecialiseerd zijn in het bemiddelen van buitenlandse uitzendkrachten hebben een belangrijke rol om het tekort aan personeel op de Nederlandse markt op te vangen. Dit jaar gaan naar verwachting bijna 150.000 buitenlandse uitzendkrachten in Nederland aan het werk.

Wij werven niet alleen Pools personeel, maar ook Roemeens personeel en Hongaars personeel. Naast de werving en selectie, organiseren wij ook de faciliteiten voor de buitenlandse uitzendkrachten zoals goede huisvesting, vervoer, verzekeringen en soepele inschrijfprocedures. Maarliefst 94,8 % van onze uitzendkrachten voldeed aan de verwachtingen van onze opdrachtgevers (over 2017). Niet zonder reden is OrangeJobs uitgegroeid tot één van de grotere uitzendbureaus met uitzendkrachten uit binnen- en buitenland.

Neem contact op

Heeft u een tekort aan personeel en wilt u dat komende week invullen met het beste personeel uit binnen- of buitenland? Aan u de keuze. Neem contact op met OrangeJobs op telefoonnummer 0294 – 287027 of plaats vrijblijvend uw vacature.

* Bron: Conjuctuurenquete ABN AMRO, 2de kwartaal 2017

** Bron: ABU-ledenonderzoek ‘Krapte op de arbeidsmarkt’ 2017