In Nederland wordt er volop gevaccineerd tegen het Covid-19 virus. Ook voor arbeidsmigranten die langer dan 4 weken in Nederland verblijven stelt de overheid een coronavaccin beschikbaar. OrangeJobs adviseert alle arbeidsmigranten sterk om je te laten vaccineren tegen het Covid-19 virus.

Heb jij je (nog) niet laten vaccineren en verblijf je langer dan 4 weken in Nederland? Lees dan hoe en wanneer jij je ook kunt laten vaccineren.

Ben je geregistreerd in de Basisregistratie Personen (BRP)?
Arbeidsmigranten die zijn ingeschreven in het BRP, ontvangen op hun woonadres een uitnodiging van het RIVM als hun leeftijdsgroep aan de beurt is.

Ben je geregistreerd in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI) met e-mailadres?
Arbeidsmigranten die staan ingeschreven in het RNI en hun mailadres hebben doorgegeven krijgen van de overheid een digitale nieuwsbrief in verschillende talen. Hierin staat wanneer een afspraak gemaakt kan worden (op basis van geboortejaar) en hoe zij dit kunnen doen.

Ben je geregistreerd in de Registratie Niet-ingezetenen (RNI) zonder mailadres?
Bekijk op deze website van de rijksoverheid wanneer jouw leeftijdsgroep aan de beurt is om zich te laten vaccineren. Is dit het geval, bel dan tussen 8.00 en 20.00 uur met het landelijke telefoonnummer van de GGD: +31 (0)800 – 7070. Zorg dat je je BSN nummer bij de hand hebt zodat je direct een afspraak kunt maken. Beschik je over een DigiD, dan kun je ook online via coronatest.nl direct een afspraak maken.

Meer informatie
We hebben deze informatie ook op onze Poolse, Roemeense en Engelse website staan en voor iedere taal alle relevante informatie uitgeschreven die je kunt downloaden:

De informatie in het Engels:
Information about the COVID-19 vaccination

De informatie in het Pools:
Informacje o szczepionce na COVID-19 dla Ciebie

De informatie in het Roemeens:
Informaratii pentru dvs. despre vaccinarea impotriva Covid-19

Daarnaast kun je op de website steffie.corona.nl in verschillende talen informatie lezen over Covid-19 en op de site workinnl.nl staat algemene informatie werken en wonen in Nederland en over Covid-19.