Bedrijven groeien, het aantal (tijdelijke) vacatures stijgt en het wordt steeds lastiger en lastiger om het juiste personeel te vinden. En de vraag naar personeel zal de komende jaren alleen maar verder toenemen.

Met name voor bedrijven in de techniek is het moeilijk om ervaren en gekwalificeerd technisch personeel te vinden, maar ook in de logistiek wordt er volop gezocht naar bijvoorbeeld heftruckchauffeurs en ook productiewerk is ook lastig in te vullen voor veel werkgevers.

Verleg je grenzen om vacatures in te vullen

Steeds meer bedrijven verleggen hun grenzen, zowel in figuurlijke zin als letterlijk door buiten de landsgrenzen buitenlandse werknemers aan te trekken. Nederland telt inmiddels ruim 400.000 arbeidsmigranten die werken in sectoren waar het lastig is om Nederlands personeel te vinden. Bijna de helft van alle arbeidsmigranten vindt werk via een uitzendbureau. Dit wordt bevestigd door de ABU die in hun whitepaper Arbeidsmigranten. Van groot belang voor Nederland. ook verschillende werkgevers aan het woord laten.

Zo omschrijft een logistiek dienstverlener met een personeelsbestand dat voor 90% bestaat uit werknemers uit Midden- en Oost-Europa: ‘Zonder hen komen de werkzaamheden van het bedrijf in gevaar. De tent moet dan sluiten. Het is niet dat wij geen Nederlandse werknemers willen, maar we kunnen ze gewoon niet krijgen.’

Ook een distributiecentrum in Zuid-Holland is afhankelijk van arbeidsmigranten. ‘Zonder arbeidsmigranten kunnen wij onze productie niet draaien. Met alle gevolgen van dien, ook de consument krijgt daar last van.’

En een versgroothandel uit Noordoost-Brabant is tevens duidelijk over het belang van arbeidsmigranten. ‘Zonder hen hebben wij een groot probleem. Dan krijgen we onze handel er niet uit. Ziekenhuizen krijgen hun maaltijden niet, restaurants krijgen hun versproducten niet meer aangeleverd en sportkantines worden dan niet meer bevoorraad. Het heeft behoorlijk wat impact op alles en iedereen.’

Poolse uitzendkrachten

Al vanaf 1990 werken Poolse uitzendkrachten in Nederland in banen die niet ingevuld kunnen worden met Nederlands personeel. Inmiddels zijn er ruim 200.000 Polen en vormen zij de grootste groep arbeidsmigranten in Nederland. Maar na een jarenlange groei van Poolse uitzendkrachten in Nederland is de rek eruit. Het wordt met de dag moeilijker om Poolse uitzendkrachten met de juiste kennis, ervaring en benodigde certificaten aan te trekken.

Wil je de beste Poolse werkzoekenden voor langere tijd in huis halen? Dan is het van belang dat je werkt met een gecertificeerd uitzendbureau met recruiters in Polen én in Nederland met een netwerk aan Polen die een stabiele baan zoeken en een bureau wat voldoende huisvesting heeft.

Het alternatief voor de Poolse uitzendkrachten

Waar Poolse uitzendkrachten nu nog in de meerderheid zijn, zijn Bulgaarse uitzendkrachten en Roemeense uitzendkrachten volop in opkomst.

Het aantal werknemers in Nederland dat afkomstig is uit Bulgarije is in de afgelopen 5 jaar bijna verdrievoudigd en het aantal Roemeense werknemers is ruim verdubbeld in deze periode. Niet vreemd, want sinds 2014 kunnen Bulgaren en Roemenen zonder werkvergunning ook in Nederland werken.

Werken met buitenlandse werknemers?

Weet dat er uiteraard verschillen tussen Poolse uitzendkrachten, Bulgaarse uitzendkrachten en Roemeense uitzendkrachten. Niet alleen in werkmentaliteit, de kwaliteit van werken, maar ook in het communiceren en nakomen van afspraken.

Daarom is het van belang dat u de beste buitenlandse werknemers selecteert. De recruiters van OrangeJobs brengen u graag in contact met de juiste kandidaten om ook uw vacatures in te vullen met de beste buitenlandse werknemers. Inclusief huisvesting, vervoer en verzekering.

Neem contact op met OrangeJobs op telefoonnummer 0294 – 287027 of plaats vrijblijvend uw vacature.