De veranderingen: Wet arbeidsmarkt in balans (Wab)

Op 1 januari 2020 gaat de Wet arbeidsmarkt (Wab) in werking. De wet heeft als doel de verschillen tussen vast en flexibel werk te verkleinen en leidt tot ingrijpende wijzigingen en kostenverhogingen. Veel werkgevers zijn zich (nog) niet bewust van de veranderingen en daarom hebben wij de impact van de Wab voor u als werkgever in kaart gebracht:

Lees hier verder

Technisch uitzendbureau

Toename Pools technisch personeel

Werkgevers in Nederland verwachten dat de werkgelegenheid in kwartaal drie 2017 verder blijft groeien. Er is met name een groeiende behoefte aan technisch personeel, maar deze zijn in Nederland lastig te vinden.

Lees hier verder

kracht flexibel personeel stijging

De grootste groei in uitzendbanen

In het eerste kwartaal van 2017 groeide het totaal aantal banen met 56.000. Daarnaast waren er in het eerste kwartaal 13.000 openstaande vacatures. De uitzendbranche had het grootste aandeel in de banengroei.

Lees hier verder

belangrijke trends arbeidsmarkt

Flexibel personeel in de lift

Flexibel personeel is in lift nu de Nederlandse economie groeit. In alle sectoren neemt de vraagt naar flexibel personeel toe, in de zakelijke dienstverlening neemt de vraag dit jaar alleen al toe met naar verwachting 6,5% en volgend jaar nog eens met 5,5%.

Lees hier verder

productiekracht

De positieve effecten van uitzendkrachten

Nederland telt 700.000 uitzendkrachten, uit onderzoek blijkt dat uitzendkrachten jaarlijks twee miljard euro opleveren voor de economie. Daarnaast zijn er nog 4 grote positieve effecten voor werkgevers wanneer uitzendkrachten worden ingehuurd.

Lees hier verder